Petőfi Irodalmi Múzeum

PIM Nyári Fesztivál - Irodalom másképp/

A Petőfi Irodalmi Múzeum szabadtéri nyári fesztiválja

Fesztivál

A Petőfi Irodalmi Múzeum tizenharmadik alkalommal rendezi meg a PIM Nyári Fesztivált, amelynek idén mottója: irodalom másképp. Célunk, hogy az irodalmat, mint műfajt ezen a nyári rendezvénysorozatunkon tágabban értelmezzük és könnyedebb stílusban, elsősorban a zene és más művészeti ágak tolmácsolásában vigyük közelebb a közönséghez. Lesz koncert, színház, kabaré: szórakoztató, de egyben tartalmas programok kavalkádja jellemzi ezt a három hetet a múzeumban.

Idén is két helyszínre, egyrészt a hangulatos múzeumkertben felállított nagyszínpadra, másrészt a Károlyi-palota árkádos kapualjába szervezünk különleges koncerteket és előadásokat.

Most is lesz Rájátszás kortárs költőkkel, írókkal és zenészekkel, és mondhatjuk, hogy amúgy is a zenei kínálatunk lesz túlsúlyban a nagyszínpadon, hiszen a fesztiválon - a nyáron csak nálunk - ad koncertet Für Anikó, lép fel önálló esttel Csákányi Eszter, együtt áll (vagy ül) színpadra Esterházy Péter és Dés László és a Budapest Bár is elhúzza a talpalávalót. Azonban itt láthatjuk Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója című darabját is.
A kisebb, kamarajellegű produkciók pedig a palota bejáratánál kapnak helyet, az árkádok alatt hallhatjuk a fiatal énekesnő, Jónás Vera zenekarát és Krasznai Tünde Karády estjét. De akár jól mulathatunk a magyar kabaré történetének két nagy énekesnőjéről szóló zenés darabján, vagy Oroszlán Szonja, Szandtner Anna, Fenyő Iván, Hajdu István előadásában is láthatunk egy, Szerb Antal műveiből összeállított felolvasószínházat. Végül, de nem utolsó sorban a csodálatos palota romantikus kapualjában Takács Kati estjét is élvezhetjük, aki Tóth Krisztina írásaiból, zenével és tánccal állított össze egy produkciót.

Várjuk idén is a PIM Nyári Fesztiválra, ahol a középpontban ismét az irodalom áll!

További információ: www.pim.hu

A nagy színpadon az előadások szabadtéren zajlanak, rossz idő esetén a koncertek esőnapon kerülnek megrendezésre. Jegyeket abban az esetben váltunk vissza, ha az időjárás miatt az előadást az esőnapon sem tudjuk megtartani. A Kapualj estek zárt térben kerülnek megrendezésre.

JÚN.
22-től
JÚL.
13-ig
Saját nyomtatású jegyek
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×