Petőfi Irodalmi Múzeum

PIM Esti Extra

Rendhagyó tárlatvezetések kiállításainkban

Előadóest

PIM Esti Extra az Arany János-kiállításban
Arany János balladái szinte kivétel nélkül lélektani rejtvények is. Az általában kiegyensúlyozottnak és higgadtnak gondolt költőt mágnesként vonzotta a bűn, a bűntudat, az őrület ábrázolása. A szövegek az olvasó képzeletére bízzák az a történetek rekonstruálását. Hogy látja ezeket a hősöket a mai szakember? Arany János lélekábrázolásáról a kortárs pszichológia tükrében Tari Annamária beszél, aki Kalla Zsuzsa kurátorral tart közös tárlatvezetést.

PIM Esti Extra a Szabó Magda-kiállításban
Hogyan írja meg önmagát Szabó Magda autobiografikus regényeiben és egyéb műveiben? Mennyire átgondolt, megkomponált a könyvekből összeálló kép, amit a szerző az olvasóknak, az utókornak mutat? Többek között ezen kérdések mentén járhatjuk be a Szabó Magda-kiállítást Szécsi Noémi íróval valamint Borbás Andrea és Kiss Borbála kurátorokkal.

PIM Esti Extra a Heinrich Böll-kiállításban
A február közepén megnyitott Heinrich Böll-kiállítás az író három regénye köré csoportosítva ábrázolja, milyen szerepet játszott Magyarország a szerző életművében. Bernáth Árpád, a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa, a német kritikai kiadás egyik szerkesztője, a kiállítás kurátora különleges és kevéssé ismert részletekkel is szolgálva mutatja be a kiállítás anyagát, amelyben amatőr film, fényképek, levelek, kéziratok, lektori jelentések egyaránt szerepelnek.
A PIM hosszú nyitvatartása minden hónap utolsó szerdáján különleges programokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel aktuális kiállításainkban.

Minden kiállítás 20 óráig látogatható.

FEBR.
28
2018
18:00
20:00
Saját nyomtatású jegyek
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×