Petőfi Irodalmi Múzeum

PIM Esti Extra

Rendhagyó tárlatvezetések kiállításainkban

Egyéb rendezvény

Arany-kiállítás
Női sorsok

Oltai Kata művészettörténésszel és Szabó Mónika szociálpszichológussal beszélgetnek 19. századi és mai női sorsokról, kiszolgáltatottságról, választásokról, lehetőségekről, illetve ezek megjelenítéséről a vizuális kultúrában a kiállítás kurátorai, Kaszap-Asztalos Emese és Sidó Anna.
Helyszín: Kiállítótér

Szabó Magda-kiállítás
Abigél legendája – legendás Abigél

Szabó Magda egyik legismertebb és máig legnépszerűbb műve, az Abigél kerül a középpontba ezen az estén. Vendégünk az 1977-es tévésorozat szereplői közül Bánfalvy Ágnes és Rátonyi Hajnalka színművészek, akik Borbás Andrea és Kiss Borbála kurátorokkal tartanak közös tárlatvezetést. Az est végén tombola!
Helyszín: Kiállítótér

Országh Antal-kiállítás
Magyar szabadalom Párizs és Pest műtermeiben, a porcelán-papírkép

Az Ország(h), város, híres ember. Arany János és a fényképezés című kiállítás Országh Antal grafikus, fotográfus, műfordító, színpadi szerző kevéssé ismert munkásságába nyújt betekintést. Többek között bemutatja a porcelán-papírkép különleges Országh jegyezte eljárását is. Ezen az estén vendég Gadányi György fotótörténész.
Helyszín: Kiállítótér

Heinrich Böll-kiállítás

Bernáth Árpád kurátor (a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa, a német kritikai kiadás egyik szerkesztője) vendége a kiállításban Végel László Kossuth-díjas vajdasági író. Két avatott vezetőnk a kiállítás kapcsán többek között arról beszélget, hogy hogyan fedezte fel magának a 90-es években Végel a „divatja múltnak” tartott írót, és mit jelent számára és mit jelenthet korunknak Heinrich Böll életműve.
Helyszín: Aula

Minden kiállítás 20 óráig látogatható.

Belépőjegy: 800 Ft
Dátum: 2018. április 25. 18.00

ÁPR.
25
2018
18:00
20:00
Saját nyomtatású jegyek
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×