Danubius Hotel Gellért

V. Márton napi Borfesztivál a Gellértben

Borok, Libák, Fűszerek

Fesztivál

Novemberben megfűszerezik az V. Márton napi Borfesztivált a Gellértben!

Az immár ötödik - és négynaposra bővült - Márton napi Borfesztivál idén a "Borok-Libák-Fűszerek" szlogennel csábítja a látogatókat a Gellértbe 2015. november 5-8. között.
A szervezőknek ezúttal a "Sörre bor, mindenkor" mondóka is a szemük előtt lebegett: a "nulladik napon" sörkurzussal és skót-magyar sörvacsorával indulnak a programok. A boros napokon a több száz féle bor, liba- és egyéb ételkülönlegességek mellett lesz sztárséfekkel fűszerezett borvacsora a megújult Gellért Sörözőben, lakosztályétterem a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmanjában és after party a Gellért Fürdőcsarnokban. A Fűszerszobában pedig a Magyar Konyha novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, Ambrus Lajos mesél a régi, tradicionális és az új hullámú magyar konyha fűszereiről. De szó lesz arról is, hogyan befolyásolhatják ételeink alapfűszerei a megfelelő borválasztást!
A borfesztivált vasárnap egy szenzációs Márton napi Sunday Brunch zárja egy kis Ázsia kitekintéssel, ahol megkóstolható lesz a világ első pekingi libája és liba sushija is.

Sörre bor mindenkor a Gellért Sörözőben

November 5. Csütörtök
18:00 óra
Üdvözlő sörkoktélok
18:30 óra
Sörkurzus Katona Csaba történésszel

A másfél órás ültetett előadáson és sörkóstolón a tudásra szomjas vendégek egészen biztosan nem csalódnak, és erre garancia Katona Csaba személye, aki a Magyar Tudományos Akadémia történészeként egy személyben sörtörténész és humorista is, és akinek sörkurzusai felérnek egy stand up comedyvel. Mindeközben pedig egy elhivatott és szakavatott embertől képet kapunk a sör történetéről.
20:00 óra
Két dudás egy konyhában sörvacsora

Gourmet sörvacsora magyar és skót fogásokkal és kézműves sörkülönlegességekkel Paul Mizener, skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfjének közreműködésével
Menüsor: itt

Borok - Libák - Fűszerek

November 6. Péntek
17:00 - 22:00 óra között
Korlátlan bor- és pálinkakóstolás - a kiállítók a Bor és Piac szaklap válogatásában jelennek meg
Több mint 10 gasztro kiállító

19:00 és 20:00
Mesterkurzusok - Fűszerszoba

A Fűszerszobában Ambrus Lajos, a Magyar Konyha novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője mesél a régi, tradicionális és az újhullámú magyar konyha fűszereiről. Szó lesz arról, mely fűszereket fedeztek fel újra és melyek szorultak háttérbe az utóbbi években.
Herczeg Ági, az ország egyik legelismertebb borszakértője a fűszer és a bor párosításáról beszél, hiszen nemcsak az ételek, de azok alapfűszerei is befolyásolhatják a megfelelő borválasztást. A séfek által készített kóstolófalatokhoz kínál borokat.
Litauszki Zsolt, a Zsidai Group éttermek kreatív séfje a fűszerek gyakorlati használatába vezeti be a kurzus résztvevőit. Négy falat, négy különböző fűszer felhasználásával kerül terítékre.

19:00 óra
5 Étterem 5 Fűszer rendhagyó libavacsora a Gellért Sörözőben
A borfesztivál alatt az idén megújult Gellért Söröző és a magyar kortárs gasztronómia legjobbjai közül négy étterem is színre lép. Főszerepet kapnak a fűszerek az 5 Étterem 5 Fűszer borvacsora keretében, és az Alabárdos, a Gellért Söröző, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci! Konyha! összefogása szenzációs menüt ígér.
Bicsár Attila, Frideczky András, Gyurik Gábor, Mizsei János és Mogyorósi Gábor egy-egy fűszert szólaltatnak meg a fogásokban, melyekhez a különleges borokat Németh Ági, a VinCE Magazin főszerkesztője és a VinCE Budapest főszervezője személyesen ajánlja.
Menüsor: itt

19:00 óra
Ezeregy fűszeres éjszaka meséi - Lakosztályétterem a 422-es deluxe apartmanban
A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora páratlan gasztronómiai élményt ígér, ahol Nieto Mercedes, világhírű hastáncosnő és Héjja László, a Gellért Hotel vezető séfjének közös vacsoraestje a kelet varázsát idézi meg.
Az ételspecialitásokat a Gellért Aranysapka-díjas mesterszakácsa, Héjja László álmodta meg, aki bejárta az egész világot, és Ázsia, Kína és az arab országok gasztronómiája nagy hatással volt rá.
Menüsor: itt

22:00 - 02:00 óra között
After Party a Fürdőcsarnokban
A zene mellett a DiVino Borbáré és a gasztro kiállítóké a főszerep
22:00 - Sister Act, Tóth Vera és Tóth Gabi koncert
23:00 - DJ Garami

November 7. Szombat
17:00 - 22:00 óra között
Korlátlan bor- és pálinkakóstolás - a kiállítók a Bortársaság válogatásában jelennek meg
Több mint 10 gasztro kiállító

19:00 és 20:00
Mesterkurzusok - Fűszerszoba
A Fűszerszobában Ambrus Lajos, a Magyar Konyha novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője mesél a régi, tradicionális és az újhullámú magyar konyha fűszereiről. Szó lesz arról, mely fűszereket fedeztek fel újra és melyek szorultak háttérbe az utóbbi években.
Herczeg Ági, az ország egyik legelismertebb borszakértője a fűszer és a bor párosításáról beszél, hiszen nemcsak az ételek, de azok alapfűszerei is befolyásolhatják a megfelelő borválasztást. A séfek által készített kóstolófalatokhoz kínál borokat.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, az Onyx F&B igazgatója ezúttal szakács minőségében lesz jelen, a résztvevők az ő falatkáit kóstolhatják meg.

19:00 óra
5 Étterem 5 Fűszer rendhagyó libavacsora a Gellért Sörözőben
A borfesztivál alatt az idén megújult Gellért Söröző és a magyar kortárs gasztronómia legjobbjai közül négy étterem is színre lép. Főszerepet kapnak a fűszerek az 5 Étterem 5 Fűszer borvacsora keretében, és az Alabárdos, a Gellért Söröző, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci! Konyha! összefogása szenzációs menüt ígér.
Bicsár Attila, Frideczky András, Gyurik Gábor, Mizsei János és Mogyorósi Gábor egy-egy fűszert szólaltatnak meg a fogásokban, melyekhez a különleges borokat Németh Ági, a VinCE Magazin főszerkesztője és a VinCE Budapest főszervezője személyesen ajánlja.
Menüsor: itt

19:00 óra
Nagy Gatsby - Lakosztályétterem a 422-es deluxe apartmanban
A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora páratlan gasztronómiai élményt ígér, ahova Héjja László, a Gellért Hotel vezető séfje és Váczi Eszter énekesnő - kis fricskával - a szálloda építésének korszakát, a Nagy Gatsby Amerikájának hangulatát hozza el.
Az ételspecialitásokat a Gellért Aranysapka-díjas mesterszakácsa, Héjja László álmodta meg, aki sokfelé főzött a világban, Európa szinte valamennyi országában ugyanúgy, mint Amerikában, Kanadában, és hosszabb ideig dolgozott az amerikai, majd mexikói nagykövet szakácsaként is.
Menüsor: itt

22:00 - 02:00 óra között
After Party a Fürdőcsarnokban
A zene mellett a DiVino Borbáré és a gasztro kiállítóké a főszerep
22:00 - Kiscsillag koncert
23:00 - Anima Sound System DJ Set

November 8. Vasárnap
Pekingi liba és társai - interaktív Sunday brunch
12:00 és 15:00 óra között

Héjja László, Maki Chef és Wang Mester főszereplésével
Interaktív Sunday brunch, japán és kínai gasztronómiai világszenzációkkal, ahol megkóstolható lesz a világ első Pekingi libája, Liba sushija és Boros libapaprikása
Menüsor: itt

Jegyek:
Sörkurzus Katona Csaba történésszel: 3.490 Ft
2015. november 5. 18:00
Tartalma:1 fő részére üdvözlő sörkoktél és belépő a sörkurzusra a Gellért Sörözőben

Két dudás egy konyhában sörvacsora: 6.990 Ft
2015. november 5.
Sörkurzus 18:00-tól, Sörvacsora 20:00-tól
Tartalma: 1 fő részére 4-fogásos skót-magyar sörvacsora a Gellért Sörözőben, belépő a sörkurzusra

Fesztiváljegy: 5.990 Ft
2015. november 6.
Borkóstolás 17-22 I After party 22-02
Tartalma: 1 fő részére egynapos belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás, 1 üveg (0,33 l) Kékkúti Ásványvíz

Fesztiváljegy: 5.990 Ft
2015. november 7.
Borkóstolás 17-22 I After party 22-02
Tartalma: 1 fő részére egynapos belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás, 1 üveg (0,33 l) Kékkúti Ásványvíz

Fesztiváljegy + Fűszerkurzus: 8.980 Ft
2015. november 6. vagy 7.
Borkóstolás 17-22 I After party 22-02
Fűszerkurzus választható időpontjai: november 6. péntek: 19:00, 20:00; november 7. szombat: 19:00, 20:00
Tartalma: 1 fő részére egynapos belépő a fesztiválra és az after party-ra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás, 1 üveg (0,33 l) Kékkúti Ásványvíz + a Fűszerkurzuson való részvétel, borokkal és kóstolófalatokkal

Fesztiválbérlet: 7.990 Ft
2015. november 6. és 7.
Borkóstolás 17-22 I After party 22-02
Tartalma: 1 fő részére kétnapos belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás, 1 üveg (0,33 l) Kékkúti Ásványvíz

5 Étterem, 5 Fűszer borvacsora: 12.990 Ft
2015. november 6. 19:00
Tartalma: 1 fő részére 5-fogásos borvacsora a Gellért Sörözőben, belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás, 1 üveg (0,33 l) Kékkúti Ásványvíz

5 Étterem, 5 Fűszer borvacsora: 12.990 Ft
2015. november 7. 19:00
Tartalma: 1 fő részére 5-fogásos borvacsora a Gellért Sörözőben, belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás, 1 üveg (0,33 l) Kékkúti Ásványvíz

Lakosztályétterem - Ezeregy fűszeres éjszaka meséi: 14.990 Ft - MINDEN JEGY ELKELT!
2015. november 6. 19:00
Tartalma: 1 fő részére prémium kategóriás vacsora a 422-es deluxe apartmanban, belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás, 1 üveg (0,33 l) Kékkúti Ásványvíz

Lakosztályétterem - Nagy Gatsby: 14.990 Ft - MINDEN JEGY ELKELT!
2015. november 7. 19:00
Tartalma: 1 fő részére prémium kategóriás vacsora a 422-es deluxe apartmanban, belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás

Sunday Brunch Jegy: 7.990 Ft
2015. november 8. 12:00 - 15:00
Tartalma: vasárnapi ebéd 1 fő részére korlátlan étel- és italfogyasztással (újbor, bor, pezsgő, sör, üdítőital és kávé)

Sunday Brunch gyerekjegy (6 és 14 év között): 3.990 Ft
2015. november 8. 12:00 - 15:00
Tartalma: vasárnapi ebéd 1 gyermek (6 és 14 év között) részére korlátlan étel- és italfogyasztással (gyerekpezsgő, üdítőital és juice)
6 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes


V. Márton napi Borfesztivál
2015. november 5-8.
Danubius Hotel Gellért
1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.
Hivatalos weboldal: www.borfesztivalgellert.hu

NOV.
5-től
NOV.
8-ig
E-jegy
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×