Villány Rendezvénytér

Villányi Vörösbor Fesztivál

Fesztivál

A Villányi Vörösbor Fesztivál, az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválja, amely fennállásának 30. évfordulóját ünneplik idén.
Ebből az alkalomból közel 50 sokszínű művészeti és kulturális, valamint gasztronómiai programmal várják a látogatókat.
A három napos esemény központi helyszíne, a Villányi Rendezvénytér, de emellett a Diófás téren, a Fő téren és a Pincesoron is zajlanak majd a programok, a legkedveltebb könnyűzenei együttesek mellet, a világ-, és a népzene ismert képviselői, valamint a helyi és a környékbeli hagyományőrző csoportok, gyerekprogramok és a villányi borászok közreműködésével.

Közel 30 neves borászat, többek között a Magna cum Laude, Honeybeast, Caramel koncertje, látványos szüreti felvonulás, szakmai programok, szüreti bemutatók és természetesen a vörösbor az idei 30. Villányi Vörösbor Fesztivál főszereplői.

Tudnivalók:

Jegyárak:
-1 napos belépőjegy - elővétes (2017. október 6-i, illetve 7-i rendezvénynapra): 2017.08.31-ig történő vásárlás esetén kedvezményes jegyár: bruttó 1.200,- Ft
-1 napos belépőjegy (2017. október 6-i, illetve7-i rendezvénynapra): 2017.08.31. után: azonos a helyszíni jegyárral, azaz bruttó 1.500,- Ft
-2 napos fesztiváljegy - elővétes (2017. október 6-7., azaz mindkét rendezvénynapra): 2017.08.31-ig történő vásárlás esetén kedvezményes jegyár: bruttó 2.000,- Ft,
-2 napos fesztiváljegy (2017. októbert 6-7., azaz mindkét rendezvénynapra): 2017.08.31. után történő vásárlás esetén megegyezik a helyszínen vásárolható jegyárral: bruttó 2.500,- Ft

Elővételes jegyeket az alábbi beléptetőpontoknál lehet belépésre jogosító karszalagra váltani: :
-Baross Gábor utca elején a pincesornál (Baross Gábor u. 107.)
-Ady Endre fasoron a Rendezvénytér bejáratánál (Ady Endre fasor 34/6.)
-Damjanich utca elején a MOL kút után (Damjanich János u. 45.)

A belépés 14 éves kor alatt ingyenes.

A rendezvény részletes programja napi bontásban az adott nap ismertetőjében olvasható.


Vasárnap a belépés INGYENES.

Vasárnapi programok:

10.00 Traktoros Ördögárok túra
Günzer Tamás Pincészete (Baross Gábor utca 79.)
Pattanj traktorra és ismerd meg a Villányi borvidék egyik legkiválóbb szőlőtermő dűlőjét, ahonnan a legnagyobb villányi borászatok bor-alapanyagai származnak.
A részvétel regisztrációhoz kötött.
A túra 10 főtől indul.

10.00 Szüreti hálaadás
Rendezvénytér
Ökumenikus Istentisztelet.

11:00 Kökény Matyi gólyalábas mesejáték
Rendezvénytér
Elveszett egy leány, aki válaszúthoz ért, és bolond fejjel az ördög útján indult el. Elveszett két legény is, akik húgukért az ördöggel akasztották össze a bajuszt. De hirtelen csupa csoda, ami itt történik: megszületik egy gyerek, aki ahogy világra jön, mindjárt beszélni kezd, s olyan rettentő nagy az ereje, hogy a legnagyobb fát is kicsavarja a töviből. Hanem azért mégis kicsike, ezért hívja őt az anyja is csak Kökény Matyinak. De ahogy három mázsás kalapácsát legényesen gatyája korcába tűzi, azt mindenki tátott szájjal nézi. Hát nézze is mindenki!
Játékidő: 45 perc

15:30 Iszkiri gyermekzenekar
Rendezvénytér
Tekergő mamutok, ijedős szuperhősök, száguldó manók... az ISZKIRI gyermekzenekar dalaiban bármi megtörténhet. Tagjai többgyermekes apukák és pedagógusok, így nagyon könnyen megtalálják a közös hangot a gyerekekkel. Üdítően friss produkciójukban a modern világ és a mese játékos könnyedséggel keveredik, szellemes szövegeiken pedig nem csak a gyerekek, a felnőttek is remekül szórakoznak.

16:30 Zengő együttes
Rendezvénytér
Villányi borvidék ihlette bordal műsor.
A magyar nyelvterület szinte valamennyi boros témájú dalát aprólékos munkával átvizsgálva állítottuk össze ezt a repertoárt. Arra törekedtünk, hogy - a közismert dallamokon túl - ritkán hallható anyagot tárjunk a közönség elé a Kárpát-medence egészéből.

OKT.
6-tól
OKT.
8-ig
16:00
20:00
E-jegy
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×