Zeneakadémia Koncertközpont

Mozart - nap 2020

Komolyzene

Március 1-jén, vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart hangjai töltik meg a Zeneakadémia két koncerttermét. Kiváló szólisták, remek kamaraegyüttesek és zenekarok társaságában merülhetünk el Mozart rejtélyes világában, felfoghatatlan zsenijének közelében.

„Világos, tiszta, szép emlékként marad meg bennem ez a nap egész életemen át. Mintegy távolról, halkan csengnek még fülembe Mozart muzsikájának varázshangjai. [...] Ó, Mozart, halhatatlan Mozart – egy tisztább, jobb, boldogabb életnek mily sok, mily végtelenül sok örökké megmaradó nyomát vésted be muzsikáddal mindnyájunk lelkébe!”
Így írt kétszáz éve Franz Schubert egy napjáról, amelyet nagy és olyannyira csodált pályaelődjének zenéjével ismerkedve töltött, s valami ilyesmire számíthat mindenki, aki ott lesz az immáron harmadik alkalommal megrendezendő Mozart-napon a Zeneakadémia épületében. A Concerto Budapest szervezésében ezúttal is egy teljes napon át betölti majd a Nagytermet és a Solti Termet az emelkedett humanizmust és dévaj derűt, időtlen szépséget és játékos rafinériát árasztó Mozart-zene, méghozzá a legkiválóbb muzsikusok előadásában.

MÁRC.
1
V
11:00
22:00
Személyes jegyátvétel
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×