Magyar Nemzeti Galéria

Mini Textúra

Fesztivál

Járványügyi veszélyhelyzet - bezár a Szépművészeti Múzeum és összes tagintézménye

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Szépművészeti Múzeum és tagintézményei, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum március 17-től határozatlan időre bezárnak.

A gyűjtemények ugyanakkor a kényszerű bezárás alatt aktívan kívánják megosztani a közönséggel digitális tartalmaikat.
Hétfőtől virtuálisan bejárható a Magyar Nemzeti Galéria Változatok a realizmusra - Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás az intézmény honlapján (www.mng.hu), ahol már elérhető a Remekművek az oktatásban című oldal is.
A gyűjtemény fontos műveit bemutató felület a közoktatásban is jól hasznosítható történelem, magyar nyelv- és irodalom illetőleg vizuális kultúra órákon. A Szépművészeti Múzeum oldalán is számos tematikus túra mutatja be a múzeum gyűjteményét.

Naprakész információkért kérjük, kövessék az intézmények honlapjait:
www.szepmuveszeti.hu
www.mng.hu

Kedves látogatóink!
A magyar kormány veszélyhelyzetet rendelt el a COVID-19 koronavírus járvány miatt, és ma kezdődő hatállyal megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket.
Figyelembe véve a kormány határozatát, a múzeum összes meghirdetett rendezvénye (Mini Textúra, tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások) elmarad.

A korábbi programjainkra elővételben vásárolt jegyek későbbi felhasználási lehetőségéről a fenntartóval való egyeztetést követően tudunk tájékoztatást adni. Kérjük kövessék figyelemmel honlapunkat.
Megértésüket köszönjük!

Képzőművészet, irodalom és színház egyben, gyerekeknekA Magyar Nemzeti Galéria, a Budapest Bábszínház és a Pozsonyi Pagony könyvkiadó együttműködésében

Ez év márciusában újra megrendezésre kerül a nagysikerű Mini Textúra rendezvénysorozat, amely a jól ismert, felnőtteknek szóló Textúra gyermekváltozata.

A recepten idén sem változtattunk: adott egy nagyszerű gyűjtemény a Magyar Nemzeti Galériában, melynek állandó kiállításait végignézte öt kortárs író, akiket a projekt egyik állandó partnere, a Pagony Kiadó kért fel. Az írók (Bán Zsófia, Gévai Csilla, Kiss Judit Ágnes, Molnár T. Eszter és Nényei Pál) kiválasztottak egy-egy műalkotást, amelyik számukra kedves, érdekes, vagy inspiráló, és írtak hozzá egy történetet. Ezt az izgalmas alapot megfűszereztük azzal, hogy a projekt másik állandó partnere, a Budapest Bábszínház viszi színre a meséket öt rendező (Ács Norbert, Bercsényi Péter, Jankovits Péter, Kovács Judit, Mórocz Adrienn) segítségével, bábszínészek és bábok bevonásával. Az így készült darabok magukon viselik a festők, az írók, a bábrendezők és a bábszínészek kézjegyét, így idén is igazán izgalmas darabokat várhatunk. A Mini Textúrában az irodalom, a bábjáték, a színházi formanyelv segít a gyerekeknek közelebb kerülni a képzőművészeti alkotásokhoz, megkönnyíti befogadásukat és értelmezésüket.
A résztvevők az öt jelenetet egymás után nézhetik végig, ezután egy térkép segítségével nyomozós játékra invitáljuk őket a Galéria főépületébe, az állandó kiállításokba, ahol meg kell keresniük az eredeti műalkotásokat, és pár kérdésre válaszolniuk.Idén először a Mini Textúra ideje alatt egy pop-up bábkiállítást is megtekinthetnek a látogatók a Galéria C épületében, amelyhez kiváló apropót nyújt a Budapest Bábszínház alapításának 70. évfordulója. . Az Egymásra hangolva címet viselő kiállításra a bábok a bábszínház több mint 21 000 darabos bábgyűjteményéből erre az egy hónapra költöznek át a Galéria kiállítótereibe, reflektálva az állandó gyűjtemény egy-egy darabjára.

A Mini Textúra előadást 7-12 éves gyerekeknek ajánljuk.
Idén 8 előadás várja a gyerekeket délelőtti, illetve délutáni időpontban. Az előadás teljes hossza kb. 80 perc, az azt követő szabadon választható programrész a pop-up bábkiállítás megtekintésével együtt kb. 40-60 percig tart.

Az előadások időpontjai:
2020. március 8., vasárnap, 11.00 és 15.00
2020. március 14., szombat, 11.00 és 15.00
2020. március 22., vasárnap, 11.00 és 15.00
2020. március 29., vasárnap, 11.00 és 15.00

Jegyek korlátozott számban kaphatók a www.jegymester.hu oldalon, illetve a Magyar Nemzeti Galéria jegypénztárában.

További információ

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria A épület, 1014 Budapest, Szent György tér 2.


A belépő egységesen (érvényes az előadásokra és a teljes állandó kiállításra, beleértve a pop-up bábkiállítást): 2800 Ft

MINI TEXTÚRA 2020 MŰVEK és ALKOTÓK

Kiss Judit Ágnes: Körhinta
Műalkotás: Aba-Novák Vilmos: Körhinta, 1931
Rendező: Jankovits Péter
Játssza: Pájer Alma Virág

Gévai Csilla: Rózsalovag
Műalkotás: Gulácsy Lajos: Rózsalovag, 1914
Rendező: Mórocz Adrienn
Játsszák: Andrusko Marcella, Márkus Sándor, Juhász Ibolya (hangfelvételről)

Nényei Pál: Agarak
Műalkotás: Munkácsy Mihály: Az agár, 1882
Rendező: Ács Norbert
Játssza: Pallai Mara

Molnár T. Eszter: Most az egyszer én mesélek
Műalkotás: Paizs Goebel Jenő: Aranykor (Önarckép galambokkal), 1931
Rendező: Kovács Judit
Játsszák: Tatai Zsolt, Tóth Mátyás

Bán Zsófia: A róka, Jaja és a varázskazetta
Műalkotás: Roskó Gábor: Nézzük, mi újság a világban?, 1989
Rendező: Bercsényi Péter
Játsszák: Hannus Zoltán, Spiegl Anna, Szolár Tibor

MÁRC.
8-tól
MÁRC.
29-ig
11:00
16:00
E-jegy
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×