Ferenczy Múzeumi CentrumRENDKÍVÜLI LÁTOGATÁSI REND A KIÁLLÍTÓHELYEKEN:

Az FMC kiállítóhelyeit nyitvatartási időben bárki életkori korlátozás nélkül látogathatja.

Kérjük kedves látogatóinkat, hogy a maguk és mások biztonsága érdekében tartsák meg az alábbi látogatási szabályokat:

  • A kiállítóterekbe belépők számát korlátozzuk, a 15m2/fő szabály betartásával. A közös háztartásban élők kivételt képeznek ezen szabály alól.
  • Kérjük, hogy tartsanak a többi látogatótól lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot.
  • Kérjük, hogy viseljenek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) a kiállítótérben és a jegy megváltásakor.
  • Lehetőség szerint bankkártyával fizessenek.

Az FMC is mindent megtesz látogatói biztonsága érdekében az alábbi intézkedések által:
  • A tárlatvezetéseinken részt vevő csoportok létszáma: max. 10 fő.
  • A pénztárakhoz plexi védőfal került felszerelésre.
  • A munkatársaink maszkot viselnek.
  • A kiállítótereinket és egyéb helyiségeinket rendszeresen takarítjuk, szellőztetjük.
  • A bejáratoknál kézfertőtlenítőket helyeztünk el.Kérjük, jegyvásárlás előtt tájékozódjon a Ferenczy Múzeumi Centrum honlapján a belépőjegyek áráról és igénybe vehető kedvezményekről, valamint a múzeum nyitva tartásáról, illetve az esetleges korlátozásokról.

A Ferenczy Múzeumi Centrum széles palettán mozgó, korszerű muzeális intézmény – számos kiállítóhellyel és gyűjteménnyel. A szentendrei múzeumügy sajátosságainak számító önálló kismúzeumokban a modern magyar festészet emblematikus, meghatározó alkotóit mutatjuk be: Anna Margitot, Ámos Imrét, Barcsay Jenőt, Czóbel Bélát, Kmetty Jánost és Vajda Lajost.

Az FMC leglátogatottabb intézménye a Kovács Margit Múzeum, ahol a népszerű keramikus kisplasztikái láthatók. A Kereskedőház pincéjében egy közelmúltban megnyitott állandó kiállítás keretében mutatjuk be a barokk kisváros gazdag történetét.

A történelmi belvárosban levő elhagyott fűrészmalomból kialakított MűvészetMalom napjainkban Magyarország harmadik legnagyobb kiállítóhelye; itt kapnak helyet az időszaki magyar és nemzetközi kortárs tárlatok.

Szentendre a modern és kortárs képzőművészet meghatározó magyarországi központja. Ez a pozíció a Ferenczy Múzeumi Centrum szakmai missziójának alapja.

Megyei hatókörű irodalmi, néprajzi, történeti és régészeti tevékenységünk mellett a képzőművészeti gyűjtőkörünk – a szentendrei hagyományoknak megfelelően – országos kitekintésű, az ehhez kapcsolódó kiállítási programunknak pedig nemzetközi vonatkozásai is vannak.

A Ferenczy Múzeumi Centrum olyan tudományos műhelyt működtet, amely nem pusztán lehetővé teszi a koncepciózus módon, tervszerűen végzett kutatásokat, de azokat saját hivatásának megfelelően koordinálja is. A különböző diszciplínák területén végzett kutatások releváns adatait az MTA által követett szempontok alapján rögzíti és a múzeum évkönyveiben (online és print formában) közreadja.

INFORMÁCIÓ


2000 Szentendre, Fő tér 2–5.
ELÉRHETŐSÉG - ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ:
info@muzeumicentrum.hu
tel: +36 20 779 6657
Ideiglenes cím/Temporary address: 2000 Szentendre, Dunakorzó 25.
Általános nyitvatartás:
keddtől vasárnapig: 10–18 óráig

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×