Vasarely Múzeum

1033 Budapest, Szentlélek tér 6.
térkép
 


A Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeuma gyűjteményét Victor Vasarely a nyolcvanas évek elején adományozta a magyar államnak. A múzeum 1987-ben nyitotta meg kapuit a közönség előtt, azóta az egyik leggazdagabb Vasarely gyűjtemény Közép-Kelet Európában. A több mint négyszáz ‒ egyedi és sokszorosított ‒ alkotást tartalmazó kollekció alapos áttekintést nyújt a művész életművéről a korai, még Magyarországon készült reklámgrafikáktól a hatvanas-hetvenes évekből származó op art művekig és plasztikai munkákig. A Vasarely Múzeum 2006-tól kortárs képzőművészeti műhelyeknek is otthont ad; rendszeres kiállító a C3 Alapítvány és a Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület (OSAS). Az állandó kiállítás részét képező Vasarely művek jelenleg a madridi Thyssen-Bornemissza Múzeumban szerepelnek Az op-art születése című időszaki kiállításon, így azok a budapesti Vasarely Múzeumban előreláthatólag 2018 ősz végéig nem láthatóak.

Múzeumunk jelenleg három időszaki tárlattal várja a látogatókat: a Képpé vált kísérlet című kiállítással – Grüner György gyűjteményével –, valamint az OSAS – Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület – A konkrét poétikái és A geometria peremén című kiállításaival. A Képpé vált kísérlet című kiállításra váltott jeggyel a másik két tárlat is megtekinthető.

Kérjük, jegyvásárlás előtt tájékozódjon a múzeum honlapján a belépőjegyek áráról és az igénybe vehető kedvezményekről, valamint a múzeum nyitvatartásáról, illetve az esetleges korlátozásokról.

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×