VAM Design Center

1061 Budapest, Király u. 26.
térkép
 

Budapesten az agyaghadsereg!
Az első kínai császár agyaghadserege - A világ 8. csodája!
Több mint 100 katona, lovak, fegyverek, használati tárgyak tökéletes másolatai.


Fergeteges siker az Első kínai császár agyaghadsereg című kiállítás. Szeptember 29-ig meghosszabbítva!Helyszín: VAM Design Center 1061 Budapest, Király u. 26.
Megtekinthető: 2011. május 28- tól szeptember 29-ig.Néhány látogatói vélemény a vendégkönyvből:
"Nagy szerencsének tartom, hogy az országunkba is eljutott a kiállítás."
"Lenyűgöző és káprázatos!"
"Fantasztikus élményt nyújtott!"
"Csodás volt látni ezt a régi kort bemutató kiállítást."

Az Első kínai császár agyaghadserege című kiállítás szeptember 18-a helyett szeptember 29-ig várja a látogatókat a Király utcai VAM Design Centerben.
Az agyaghadsereget bemutató kiállítás az egyik legnépszerűbb kiállítás. Európában idáig több mint 1 millióan látták. A sikertörténet Magyarországon is folytatódott. A Csin Si Huang-ti kínai császár sírjában talált agyagfigurák, lovak, használati tárgyak, fegyverek és ékszerek tökéletes másolatait Budapesten eddig több mint 50.000 látogató csodálhatta meg, ezért a szervezők a meghosszabbítás mellett döntöttek.


A kiállítás az első kínai császár agyaghadseregét mutatja be magas színvonalú másolatok segítségével, mintegy 1000 négyzetméteres területen.

Időszámításunk előtt 210-ben Csin Si Huang-ti kínai császár meghalt. Még életében megrendelte pompás síremlékét. Mivel ő volt az első és egyben az utolsó tagja a császári dinasztiának, ezért a sír létezése is hamar feledésbe merült. 1974-ben Hszijangban, Senhszi tartományban élő földművesek kútfúrás közben megtalálták az első kínai császár síremlékét. Eleinte senki sem hitt a híreknek, hogy egy óriási, életnagyságú hadsereget találtak, mely természetes agyagból készített katonákból áll. A kincs létezése azonban gyorsan beigazolódott és azt 1987-ben a világörökség részévé nyilvánította az UNESCO.

A kiállítás 1:1 méretarányban mutatja be a hszijangi ásatások egyes számú árkát. Az árokban 100 életnagyságú katona- és lófigura, valamint fegyverek találhatóak. Az árok köré az ásatási területet ábrázoló 300 négyzetméteres, színes dioráma mutatja meg a hatalmas méreteket. A látogatók egy emelvényen állnak vagy ülnek és titokzatos hang- és fényjáték mutatja be nekik az első kínai császár és hadseregének történetét. Az alakok egymás után tűnnek fel a fénykörben, és lenyűgöző időutazásra hívják a látogatót.

Ezenfelül tárlókban több mint 70 fantasztikus másolatot állítanak ki, melyek között hét teljesen restaurált alakokat ábrázol kiemelkedő minőségben. Az életnagyságúnál is nagyobb figurák között található tábornok és tiszt, lovak és fegyverek, ékszerek és használati tárgyak.

A kiállítás mozijában az agyaghadsereg 1974-es megtalálását elmesélő izgalmas filmet tekinthetik meg a látogatók. Óriási méretű fotográfiák és eligazító szövegek teszik teljessé ezt a különleges kiállítást.


Jegyárak és kedvezmények:

Felnőtt
H-P: 2 500 Ft
SZ-V: 3 500 Ft

Kedvezményes (gyerek 14 éves korig, diák 14 év fölött, nyugdíjas)
H-P: 1 500 Ft
SZ-V: 1 900 Ft

Családi kedvezmény (2 felnőtt + max 3 gyermek 14 éves korig)
H-P: 6 000 Ft
SZ-V: 8 000 Ft

Csoportos kedvezmény (10 főtől)
H-P: 1 500 Ft
SZ-V: 2 500 Ft

6 éves kor alatt ingyenes

Kiállítások Produkciók
INFORMÁCIÓ
Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×