Rózsavölgyi Szalon - Arts&Café

1052 Budapest, Szervita tér 5.
térkép
 A RÓZSAVÖLGYI SZALON KÖZLEMÉNYEKedves Nézőink, Barátaink!

A Rózsavölgyi Szalon november 11-én bezár. Átmenetileg. Reméljük, hogy tényleg csak 30 napra. Nem egyszerűen magunk miatt bízunk benne, hanem azért, mert a szigorítások enyhítése akkor majd azt is jelezheti: lábalunk kifelé ebből a lelkileg is rendkívül nehéz helyzetből. Mindenkivel együtt érzünk. És azért annak is nagyon örültünk, hogy az elmúlt pár nap még a korlátozott nézőtérrel is örömet jelentett a Közönségnek és a játszó Művészeknek. Holnap, azaz kedden kezdtük volna a Keresztül-kasul próbáit Pokorny Liával és Király Dániellel – Dicső Dániel rendezésében. Ezt el kell halasztanunk, a premier tervezett decemberi időpontja ugyanis bizonytalanná vált. Hiszen ha a színházak ismét visszatérhetnek „eredeti helyükre” a virtuális térből, akkor pótolni kell majd az elmaradt előadásokat, bemutatókat, és ismét óriási egyeztetésbe kezdenek egymással a színházak – csakúgy, mint a járvány első hulláma után.
Nálunk az El kell mondanom című darab bemutatóját előreláthatólag december 11-ére csúsztatnánk (ha a 30 napos szigorítást előtte feloldják). A próbái folynak tovább. Tervezzük, hogy november 18-án (akkor lett volna a premier) kis előzetest tartunk belőle a FB-oldalunkon. Nagyon töprengünk, milyen további online tartalmakkal tudunk majd jelentkezni – gondolván arra is: a karácsonyi ünnepi készülődés első heteit is érinti az egyelőre december 10-ig tartó korlátozás.

A megvásárolt jegyek cseréjéről és visszaváltásáról az elmaradt előadások új időpontjainak meghirdetésével egy időben tudjuk majd Önöket tájékoztatni. Az elmaradt előadásokat pótoljuk. A későbbi előadásokról azonnal tájékoztatjuk Önöket, ahogyan az lehetséges. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kérdéseikkel munkatársunkat is kereshetik a jegypénztárunkban: +36 30 463 8822. Vagy küldhetnek emailt is, amelyre válaszolunk: jegy@rozsavolgyi.hu

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra, segítsük a másikat, legyünk türelmesek. Köszönjük a közös és támogató gondolkodást, és azt a rengeteg erőt adó üzenetet, amelyet Önöktől kapunk.
A Rózsavölgyi Szalon tehát az új kényszerszünet idején ismét felállítja a virtuális „Rózsavölgyi Házi Színházat”.

Köszönjük, hogy velünk vannak – a következő napokban, hetekben virtuálisan is.

A Rózsavölgyi Szalon csapata2018-ban ünnepli fennállásának hatodik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon, mely a Rózsavölgyi Zeneműbolt, Pest legrégibb üzlete, a 169 éve ugyanazt a tevékenységet végző bolt felett működik. Az épület 100. évfordulójára átalakult, megszépült a könyv- és zeneműbolt és azzal egybenyitva 2012. április 11-én, a Költészet napján megnyílt a Belváros új kávéháza és művészeti központja, a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café. A Rózsavölgyi Szalont 2012 szeptemberétől a Városi Színház Nonprofit Kft. működteti.

A Rózsavölgyi Szalon művészeti koncepciójának lényeges gondolata, hogy elsősorban olyan kortárs magyar és nemzetközi műveket mutasson be, amelyeket hazai színpadokon még nem játszottak. Ezek közül több olyan színpadi adaptáció, mely valamely ismert regény alapján, kifejezetten a Szalon felkérésére íródott.

A 100 négyzetméteres előadóterem 75 személy befogadására alkalmas. A nézőtér kávéházi elrendezésű, hagyományos márványasztalokkal, szecessziós székekkel, kényelmes pamlaggal. A rendezvényeken kívüli időszakban a nézőtér hangulatos kávéházként üzemel, pompás kilátással a megújult belvárosi főutcára. A 15 négyzetméteres mini-színpadhoz komplett fény-, hang- és vetítéstechnika tartozik. A bolton keresztül megközelíthető előcsarnokban büfé, ruhatár, mosdók találhatók. A szalon mozgássérült vendégek fogadására is alkalmas.

A Szalonban működő kávéház könnyű ételekkel, kávé és tea különlegességekkel és folyamatosan változó desszertkínálattal várja vendégeit.

Előadások időrendben Produkciók
INFORMÁCIÓ


Rózsavölgyi Szalon Arts & Café
1052 Budapest, Szervita tér 5.
Tel.: +36 1 486 33 38
Jegyinformáció: +36 30 463 88 22
szalon@rozsavolgyi.hu
www.szalon.rozsavolgyi.hu
facebook.com/rozsavolgyiszalon

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×