Nagytétényi Kastély

1225 Budapest, Kastélypark u. 9 - 11.
térkép
 


A Nagytétényi Kastély az Iparművészeti Múzeum 1949-ben létesített bútormúzeuma, a magyar késő-barokk építészet kiemelkedő alkotása. Jelenleg két állandó kiállítás tekinthető meg az épületben.

A Bútorművészet a gótikától a biedermeierig című állandó kiállításon nyomon követhető az európai bútorművesség kézműves korszaka a 14. századtól a 19. századig. A 28 teremben kiállított több mint 300 bútor és bútoregyüttes mellett kályhák, csillárok, szőnyegek, falikárpitok, kerámia-, üveg- és ötvöstárgyak érzékeltetik a korabeli lakókörnyezetet.

A Precízió és luxus című kamarakiállítás Radvánszky Ferenc Svájcból hazatelepült órarestaurátor-óramérnök magángyűjteményének 17–19. századi órakülönlegességeit vonultatja fel.

Megközelíthetőség tömegközlekedéssel: A 33-as, hétköznaponként a 133E jelzésű autóbusszal a Petőfi S. utca/Kastélymúzeum megállóig, ahonnan a kastély bejárata 3 perc sétával érhető el.

Vonattal: A kastély a Kelenföldi pályaudvartól vonattal is megközelíthető, a Kastélypark megállótól néhány perc séta a bejárat.

Kiállítások Produkciók
INFORMÁCIÓ


Cím: 1225 Budapest, Kastélypark utca 9–11., Magyarország

Honlap: www.imm.hu

E-mail: info@imm.hu

Telefonszám: +36 1 207 0005

Facebook: www.facebook.com/nagytetenyikastely

Nyitvatartás: A múzeum keddtől vasárnapig 10 órától–18 óráig látogatható.

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×