Zeneház

2017. jan.-ápr.

ZajonGo bérlet

2017-től új ifjúsági sorozattal jelentkezik a Concerto Budapest. Míg a Manó koncertek a kisebbeknek, a 3-7 éves gyerekeknek szólnak, akik éppen csak ismerkednek a zenével, a (ZajonGO) sorozat már az iskolás korosztályt, a 8-12 éves fiatalokat szólítja meg, akik szívesen indulnak zenei felfedezőutakra. De természetesen az őket kísérő felnőttek vagy a kistestvérek is jól fognak szórakozni a sorozat három koncertjén. Mindhárom alkalommal egy-egy alaptörténet köré építi fel a hangverseny anyagát Simon Izabella zongoraművész, aki egyben a program szerkesztője és műsorvezetője is.
"Általában egy Weöres Sándor verssel hangolódunk rá az előadásra, ahol nagyon sok fajta művészeti ág találkozik. Az aktuális témával kapcsolatba hozható zenékhez képzőművészeti alkotásokat, főként festményeket vetítünk - Chagall, Renoir, Klee, Miro képeit többek között - egyfajta szabad asszociáció alapján. Mint ahogy a gyerekek is szinte ösztönösen használnak egyszerre többféle művészeti ágat - például rajzolás közben dudorásznak vagy zenét hallgatnak - ugyanúgy törekszem arra, hogy a műsor egy órája alatt találkozhassanak az összművészetek. Történethallgatás közben például egy meseillusztrátor rajzol a színpadon - így a gyerekek beleshetnek az alkotás folyamatába is.

2017.01.21. 16:00 Zeneház - Babar és Poulenc
Az első koncert alapmeséje Babar története lesz, melyhez Poulenc írt gyönyörű zenét, de rajta kívül még számos zeneszerző műve kapcsolható a témához.

2017.03.25. 16:00 Zeneház - Aranyhúr és a három cselló
A második koncert témája igazi csemege a zenekedvelőknek: a világhírű csellista, Steven Isserlis mese-átdolgozása, az Aranyhúr és a három cselló. Aki ismeri Isserlis oldott hangvételű, rendkívül humoros nyelven megírt könyveit, az tudja, milyen jó hangulatra számíthat. Ez az alaptörténet is rengeteg kalandozásra ad alkalmat: megvizsgáljuk a népzenét, a népdalokat, megnézzük, vajon hogyan születtek a népdalokból Bartók duói, s vendégeinkkel interaktív foglalkozásra is lesz lehetőség.

2017.04.29. 16:00 Zeneház - Észak - Dél
Az utolsó koncert tematikája pedig valami egészen más lesz, egy valódi kulturális-földrajzi utazás: Észak és Dél zenei tájait járjuk be, elsősorban norvég és spanyol zeneszerzők zenéivel."

A helyszínen, a hangverseny kezdete előtt 1 órával, bérletek és jegyek korlátozott számban még kaphatók.

Lezárt

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×