Zeneakadémia Koncertközpont

2017/18.

A zene titkai - ifjúsági bérlet 2017/2018

Budapest

2017. december 10. 10.30 óra
Balogh Sándor: 40 perc alatt a Föld körül és A Brémai muzsikusok
In Medias Brass rézfúvós együttes és vendég művészek


Közreműködik:
Hábetler András - ének
Epres Attila - mesemondó
Vezényel: Balogh Sándor

Egy világ körüli utat járhatunk be a nézőtéren ülve, sok játék és kacagás kíséretében, bepillantunk különböző országok, népek és kontinensek zenéjébe, könnyed, kicsit karikírozó stílusban, mégis nagyon szerethetően. A brémai muzsikusok szereplői kedves háziállatok, akiknek gazdáik nem veszik már hasznát, így útra kelnek, és közösséget alkotva legyőzik a gonosz betyárbandát összefogással és furfangos tervükkel. A mindenki által jól ismert történet a Grimm testvérek meséjének zenével fűszerezett változata, így természetesen a hangszerekkel is megismerkednek a koncertre látogatók. A brémai muzsikusok szereplői rézfúvós-, ütős- és énekhangon szólalnak meg az előadáson, melyet a zeneművek megálmodója, Balogh Sándor vezényel.

2018. február 18. 10:30
Mesés kelet
A Duna Szimfonikus Zenekar műsora


Vezényel: Deák András
Moderátor: Becze Szilvia

A keleties zene titokzatos és sokrétű, mint a mese világa. Az előadáson sokféle csodálatos dallamot hallhatunk, miközben képzeletünkben fátylak és dzsinnek, sivatagi homokdűnék és pálmafák árnyéka rajzolódik ki, elrepítve minket keletre, Törökországtól Arábián át a Perzsa Birodalomba. Mindeközben bepillantunk a szimfonikus zenekar működésébe, megismerkedünk hangszereikkel.

2018. április 8. 10:30
Hangok kavalkádja
Az Amadinda Ütőegyüttes hangversenye


Az ősember zenéjének a ritmus lehetett a legalapvetőbb eleme. Ez az évmilliók során - a mai napig - így maradt. Fadarabokat ő is összeütögetett, esetleg gajdolt is hozzá. A legegyszerűbb módja a hangkeltésnek két fadarab összeütögetése. Fadarabokat ő is összeütögetett, esetleg gajdolt is hozzá. Szinte kész a mai zenekar elődje! Az együttes nevét egy ugandai eredetű ütőhangszerről kapta. Távoli népek egzotikus ritmusai, klasszikus művek feldolgozásai, kreatív ritmus-játékok részese lehet a koncertre látogató közönség.

Művészeti vezető: Rácz Zoltán

Nem értékesíthető

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×