Budapest, Erkel Színház

2017/18.

Mesélő Muzsika - családi bérlet 2017/2018

Budapest

MESÉLŐ MUZSIKA
A Filharmónia Magyarország budapesti családi bérlete Lakner Tamással az Erkel Színházban.
Rendkívüli zenei élmény az egész családnak. A koncertek célcsoportja alapvetően a 6-14 éves korosztály, de ajánljuk az egész családnak. Akár az egészen kicsi, 2-3 éves gyermekek számára is izgalmas találkozás ez a komolyzenével.

A zongora és barátai
A magányos zongoravirtuóz keresi más hangszerek barátságát, amit a szimfonikus zenekarban talál meg. A barátok örömet szereznek egymásnak, bíztatnak, támogatnak. Arra keressük a választ, hogy vajon így van-e a zenében is?
Közreműködik: Duna Szimfonikus Zenekar
Vezényel Deák András
Balog József - zongora

Ilyen a Jazz "komolyan"
Jazz a komolyzenében - összeférhet-e ez a két különböző dolog? Zenei játékokkal, egy dzsesszegyüttes és szimfonikus zenekar közreműködésével. Megvizsgáljuk hogyan jöhet létre e szokatlan házasság. Végigkövetjük egy gyermekdal útját a két zeni világon keresztül, végül a közönség együtt jazzelhet a zenészekkel.
Közreműködik: Miskolci Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Gál Tamás

Szimfonikus kalandok
Különleges kalandra invitál a Filharmónia Magyarország az Erkel Színházba!
A Mesélő Muzsika családi bérletének márciusi koncertjén bepillanthatunk egy szimfonikus zenekar mindennapjaiba. Megismerkedhetünk a hangszerekkel, kiderül, hogy milyen hangszercsaládok alkotják a szimfonikus zenekart, milyen viszonyban vannak egymással a zenei instrumentumok. Miért használ pálcát a karmester? Milyen sorrendben foglalnak helyet a vonósok? Vajon a fuvola fa- vagy rézfúvós hangszer? Nehéz-e a cintányér? Hogyan kommunikál egymással a karmester és a zenekar? Hány próba alatt lehet színpadra állítani egy zeneművet? Miért hívják szimfonikusnak a zenekart? Mikor alakultak ki a nagyzenekarok? Vajon hogyan szólalna meg egy dallam, ha bizonyos szólamokat felcserélnénk? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kapnak a zenés kalandra áhítozók.
A hangverseny házigazdája Lakner Tamás. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Oberfrank Péter vezényli.

Nem értékesíthető

Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×